4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme

4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme
4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme
4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme
4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme
4.Sınıf Matematik 1-2-3-4. Hafta Süreç Değerlendirme

SORU ÇÖZÜMLERİ

1) 154 – 163 – 172 – 181 – ?

Artışlar hep +9 ⇒ sonraki sayı 190. Cevap: B

2) 12, 16, 20… (günlük +4 artıyor)

  1. gün: 28. Toplam: 12+16+20+24+28 = 100. Cevap: C

3) 4875’in en yakın yüzlüğü

…850 ve üzeri yukarı yuvarlanır ⇒ 4900. Cevap: D

4) 16 → 22 → 28 → A → 40 → 46 → B

Artış +6 ⇒ A=34, B=52, toplam 86. Cevap: A

5) Şema (257,475) ve (184,362) alt kutularda toplanıp en altta tekrar toplanıyor

257+475=732; 184+362=546; 732+546= 1278. Cevap: B


6) 750’ye yuvarlanabilen en küçük-en büyük sayılar

Onluğa yuvarlamada aralık 745–754. Cevap: D

7) En yakın yüzlüğe doğru verilmiş olanlar

745→700 (doğru), 435→400 (doğru), 659→700 (doğru). Cevap: D (★-▲-■)

8) A > 958

En küçük A 959. Cevap: B

9) “87B > 875”

870+B > 875 ⇒ B > 5 ⇒ {6,7,8,9} toplamı 30. Cevap: C

10) 378 > … > 370

En büyük 377, en küçük 371 ⇒ 377+371= 748. Cevap: A

11) En yakın yüzlüğü 5300 olan

5265 → 5300 (diğerleri 5400/5200). Cevap: B


12) Birler bölüğü 764, binler bölüğü 238

Sayı 238 764Elifnaz. Cevap: A

13) ▲=65 248, ●=56 842, ■=84 562, ★=64 582

8’in basamak değeri en büyük olan ■ = 84 562 (80 000). Cevap: C

14) “6 yüz binlik + 5 on binlik + 8 binlik + 3 onluk + 7 birlik”

600 000 + 50 000 + 8 000 + 30 + 7 = 658 037. Cevap: D

15) Yüzler basamağı sayı değeri en büyük olan

65 837 → 800 en büyük. Cevap: A

Powered by Scott Ajans Logo Scott Ajans